Många gladdes åt tolkträff

Äntligen kunde Tolkförmedling Väst bjuda in till tolkträff på plats på förbundets olika kontor. Den 26 oktober samlades trettiotalet tolkar på kontoret i Göteborg för att utbyta erfarenheter, lära känna varandra och få veta mer om Tolkförmedling Västs arbete, för första gången sedan innan pandemin.

Bild

Förbundsdirektör Åsa Fröding och tolk Cenab Turunç.

– Det var trevligt att träffas, att umgås socialt och prata om gemensamma frågor, säger Cenab Turunç, som varit verksam som tolk i 57 år.

Kvällen inleddes med mingel och stämningen var positiv, inte minst över att äntligen få mötas fysiskt. Under pandemin har alla träffar och utbildningstillfällen hållits digitalt.

Tolkförmedling Väst informerade bland annat om hur tolksituationen ser ut efter pandemin och vilka möjligheter det finns för att vidareutbilda sig. Tolkarna fick också diskussionsfrågor som handlade om vad som får en att känna yrkesstolthet.

Verksamhetschef Caroline Lundh Andrén berättade dessutom om det positiva resultat som förbundet fått i NKI, mätningen av kundnöjdhet, vilket bland annat handlar om det arbete som tolkarna utför.

Vill du också träffa andra tolkar eller veta mer om Tolkförmedling Västs verksamhet? Anmäl dig gärna till någon av våra träffar och utbildningstillfällen, som du hittar under rubriken Aktiviteter.

Nästa tolkträff kommer att ske digitalt den 23 november.

Skriv ut
|
Senast uppdaterad: 2 november 2022